Corona-Wat heb ik gemist?

/Corona-Wat heb ik gemist?
Corona-Wat heb ik gemist? 2020-09-21T15:00:57+02:00

Update vanuit het bestuur:

Een bestuursjaar tijdens corona, alsof het normaal al niet zwaar genoeg is.

Op 10 maart kwam het besef, corona komt nu toch wel heel dicht bij. Die dag kwam namelijk het besluit dat de diploma uitreikingen van maart 2020 niet door zouden gaan en dat Nexus (gebouw waarin Innovum gevestigd is) alleen nog open was om lessen te volgen, dus niet meer voor andere activiteiten. Okey, jammer, maar wij hebben vrijdag een lustrum gala voor 400 mensen. En nu?
Dezelfde dag nog hebben we alle spullen die we nodig zouden hebben voor het gala mee naar huis genomen, dan liggen ze in ieder geval thuis. Helaas hebben we woensdag 11 maart, 2 dagen voor het gala, moeten besluiten om het af te lassen.
En wat gaan we nu doen? Welke activiteiten gaan wel door? Welke activiteiten moeten we nog meer af lassen? En wanneer zien we elkaar weer?

Na eerst ongeveer alle activiteiten afgelast te hebben en een mentale breakdown gehad te hebben, hebben we uiteindelijk de negatieve spiraal omgezet in iets positiefs. Kijken naar wat wel kan en waar we bij kunnen helpen.
Zo zijn de vrijdagmiddagborrels digitaal gegaan, eerst via MS Teams, maar toen de groep te groot werd is dat veranderd naar Discord, daar waren meerdere ruimtes om in kleine groepjes te kletsen.
Of de LAN party, een activiteit die normaal in het hok plaats vind, veranderen in een WAN party. Een online game server die 24/7 draaide en minstens iedere woensdag volop bezet was. Daar kwamen niet alleen leden en studenten van Fontys Engineering op af, maar ook kwamen er studenten van Toegepaste Natuur Wetenschappen en ICT op af.

Inmiddels waren we door Ella, directrice van Fontys engineering, uitgenodigd om aan te sluiten bij het Centraal Operationeel Overleg Engineering (COOE). Hierin werden zaken als online onderwijs, het afnemen van tentamens en het welzijn van docenten, medewerkers en studenten besproken. Aangezien wij in dit overleg de studenten representeerde hebben wij op verschillende momenten onderzoek gedaan naar wat studenten van de situatie vonden en wat of hoe wij of Fontys engineering konden doen om het welzijn van studenten te verbeteren.

Ondertussen waren er ook de lastigere dingen zoals lezingen en een alternatief programma voor de introductieweken. Waar de lezingen een groot succes waren, moest uiteindelijk de Nederlandse introductieweek gecanceld worden. Gelukkig kon de internationale introductieweek wel doorgaan. Waar dat bij de Nederlandse introductieweek ellende verbroederd centraal staat, draait de internationale introductieweek om Nederland en Eindhoven leren kennen.

Het grootste lichtpunt kwam op de woensdag van de introductieweek, in het inmiddels corona proof gemaakte Innovum hok. De eerste inschrijvingen van studie jaar 2020-2021. Inmiddels (half september 2020) liggen de inschrijvingen nog maar een paar achter op het gemiddelde en zijn we met een open hok hard op weg om er weer een mooi schooljaar van te maken. Waarin flinke veranderingen, een mix van online en offline activiteiten, een vertraagd lustrum en (hopelijk) het 1000ste lid centraal zullen staan.

We hopen dat iedereen goed door de crisis is heen gekomen. Mocht je op zoek zijn naar hulp, een luisterend oor of wat dan ook, kom vooral binnenlopen in het hok. Er is altijd iemand die je wil of kan helpen.