Commissies

/Commissies
Commissies 2020-11-05T15:47:30+02:00

De vereniging wordt aangedreven door veel verschillende enthousiaste studenten, die extra uitdaging en contact zoeken tijdens hun studie. Zij zijn in verschillende commissies onder verdeeld, welke elke hun eigen specifieke taken kennen.

Bestuur

Het bestuur is de overkoepelende “commissie” en houdt zich bezig met overzicht houden van alles wat er binnen de vereniging. Naast je bestuurstaken begeleid je als bestuurslid ook nog verschillende van de 13 commissies.
Daarnaast bepaald het bestuur de richting van de vereniging en houdt het bestuur contact met Fontys, sponsoren en bevriende verenigingen.
Als bestuur heb je ongeveer iedere week minimaal 1 vergadering, de bestuursvergadering. Daarnaast heb je “hok diensten”, dit zijn momenten waarop je in/rond het hok aanwezig bent en het aanspreekpunt van de vereniging bent.

Activiteitencommissie

Vind jij het organiseren van activiteiten net zo leuk als het deelnemen eraan? De touwtjes in eigen handen nemen? Dan is de activiteiten commissie zeker iets voor jou. Wij verzorgen namelijk met onze geweldige commissie elk jaar verschillende leuke activiteiten zoals bierfietsen, kerstdiner, de geheime winteractiviteit, Innovumweekend en de eindejaarsbarbecue. Geïnteresseerd? Kom gerust een keer langs.

Cateringcommissie

Bij de cateringcommissie zorgen wij voor de belangrijkste voorzieningen voor iedere engineer-in-opleiding binnen Innovum. De catering commissie is het kloppende hart van de vereniging, iedere week zorgen wij er weer voor dat er koffie, thee, frisdrank en snacks zijn voor alle leden van de vereniging.

Externe Betrekkingen

In een studievereniging zoals SV. Innovum is het essentieel dat er een sterke verbinding is tussen de bedrijven en de leden. Hiervoor is er een commissie externe betrekkingen, die er op wordt vertrouwd dat ze niet alleen met de bestaande bedrijven maar ook nieuwe bedrijven een goede band krijgen. Dit is niet het enige wat we doen, het belangrijkste is verdere samenwerking met de bedrijven. Dit gebeurd door het organiseren van een brede selectie lezingen, bedrijvendagen, en excursies. Zo krijgen de leden een idee wat onze sponsoren en andere bedrijven doen.

Educational Support Committee

Iedereen heeft wel eens het idee dat hij of zij een onderwerp bij een vak niet helemaal heeft begrepen, je kunt je dan aanmelden voor een huiswerkbegeleidings uur dat door Innovum wordt georganiseerd. Dit gebeurd geheel op vrijwillige basis.

Feest commissie

Naast al dat harde studeren moet er zo nu en dan natuurlijk ook ontspannen worden. Dit is waar onze feestcommissie om de hoek komt kijken. Het is namelijk onze verantwoordelijkheid om voor deze ontspanning te zorgen door middel van borrels, feesten en natuurlijk onze befaamde kroegentochten. Het woord “samen” staat centraal voor onze commissie. Het samenbrengen van leden, vrienden, leraren en zelfs sponsoren onder een relaxte atmosfeer is voor ons belangrijk.

ICT Committee

De ICT commissie is een relatief onzichtbare commissie, tot alles kapot gaat. Dan wordt er hard ICT geroepen en komen de helden binnen gelopen, maar niet in slow-motion, want het moet gisteren worden opgelost.

Als ICT zijn we verandwoordelijk voor de website, mail, het streepsysteem en het onderhoud daarvan, de computers, verschillende schermen, en nog veel meer.

Om toch beetje bekendbaarheid te krijgen proberen we 2x per jaar een LAN-Party te organiseren, de eerste keer was dit een groot succes!

International Committee

De international commissie van Innovum staat voor het verbeteren van het gat tussen de Nederlandse en internationale engineering studenten aan de Fontys. Daarnaast probeert de international commissie de internationale studenten meer te betrekken bij Innovum. Om dit te bereiken organiseert de commissie evenementen gebaseerd op verschillende culturen. De evenementen zijn:

  • International Music Challenge;
  • International Food Festival;
  • Sinterklaas;

Ook organiseert de commissie een introductieweek voor de eerste jaars studenten die de internationale opleiding aan de Fontys gaan volgen. De commissie doelt op het verminderen van de culturele shock voor de studenten en helpt hen nieuwe vrienden te maken in de omgeving.

Intro-Commissie

Ieder jaar tijdens de eerste week voor het nieuwe studiejaar wordt de meest gave activiteit van heel SV. Innovum georganiseerd: De introductieweek! Om te zorgen dat de introductie ieder jaar net een beetje beter wordt dan het afgelopen jaar (iets wat bijna onmogelijk is want iedere intro is geweldig), begint de commissie direct na de introductieweek weer met het plannen van de introductieweek van het volgend jaar. Om dit voor elkaar te krijgen zijn we altijd op zoek naar leden die ons willen helpen met het plannen van dit fantastische evenement. Mocht je interesse hebben, spreek een van de leden van de commissie aan en wie weet ga jij mee helpen met de organisatie volgend jaar.

Media Commissie

Als Media commissie zorgen wij ervoor dat alle social media en promotie accounts van SV. Innovum actief en onderhouden blijven. Wij doen dit door het maken en posten van foto’s, teksten, het aanmaken van evenementen en het up-to-date houden van de profielen. Op deze manier kunnen leden, sponsoren, oud leden en andere betrokkenen van SV. Innovum op de hoogte blijven van wat er binnen de vereniging speelt. De commissie maakt ook het verenigingsblad, de inSide en posters van de evenementen die Innovum allemaal organiseert.  De artikelen in de inSide kunnen over Innovum evenementen gaan, over coole DIY stappenplannen, of juist iets informatiefs. De mensen die goed zijn in Photoshop, of juist heel goed zijn in het schrijven van artikelen, dat zijn de leden van de mediacommissie.

Studiereiscommissie

De studiereis commissie organiseert ieder jaar in de meivakantie 1 week lang een educatieve/gezellige reis voor een grote groep studenten. In deze week ga je naar een aantal bedrijven, maar zijn er ook mogelijkheden om de omgeving onveilig te maken, waarbij we allemaal gezellig uit gaan. Bij deze bedrijfsbezoeken gaan we allemaal compleet in pak, zelfs de dames gaan in nette kleding. Tel hierbij een geheime activiteit bij op, en je hebt een aardig goed idee van wat de studiereis commissie allemaal organiseert.

Sound Engineering

De missie van de Sound Engineering-commissie is om kennis en ervaring te delen met studenten die onze passie delen voor audio, licht en podiumtechniek. Dit wordt gedaan met behulp van onderandere lezingen en excursies, het beschikbaar stellen van vakliteratuur en het indienen van projectopdrachten. Daarnaast organiseren wij jaarlijks enkele jamsessies, karaokeavonden, en andere activiteiten! Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op onze website(http://www.sound-engineering.nl) of contact opnemen via soundengineering@fontys.nl.

Intro